Mata surdegsgrund recept

Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Surdegsgrunden blir bättre och bättre med tiden ju äldre den blir, så om den inte bubblar så jätte mycket i början så blir det mer fart på den ju fler gånger du har matat den
Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Jag har försökt några gånger och det svåraste är att få igång den och sedan inte glömma bort att ”mata” surdegen när den väl är färdig och står i kylen
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
SURDEG

SURDEG

Mata, blanda & ställ på varmt ställe i några timmar eller över natten så surdegsgrunden bubblar upp fint
Världens bästa bröd

Världens bästa bröd

Surdegsgrund. Mata den med lite nytt mjöl och vatten och låt den jäsa på sig i 1½ timme. Världens bästa bröd

Surdegsguiden

Grundsuren håller ett par veckor i kylen, men sedan måste den friskas upp, eller ”matas”. Surdegsgrund
Surdegar

Surdegar

Förvara och mata din surdeg (vete). Förvara och mata din surdeg (råg). Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 2 msk vetemjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak
Rågsurdeg

Rågsurdeg

Surdegen behöver matas när man tagit av den. Surdegsgrunden förvaras i kylen. Dag 1. Vispa ihop mjöl och vatten till en slät smet i en stor bunke
Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsgrund (vete). Förvara surdegen i kylen och "mata" den 1ggr/v med 40g mjöl och 30g vatten. 1,5dl surdegsgrund. Grädda 250grader 15 minuter Surdegsgrund (vete). 1,5dl surdegsgrund
Dinkelsurdegsbröd

Dinkelsurdegsbröd

min surdeg bubblade inte så mycket men forsatte mata den och röra om regelbundet och de blev bra ändå
Vetesurdeg

Vetesurdeg

Surdegen behöver matas när man tagit av den. Surdegsgrunden förvaras i kylen. Dag 1. Vispa ihop mjöl och vatten i en stor bunke
Sourdough bread for beginners ~ Surdegsbröd för nybörjare

Sourdough bread for beginners ~ Surdegsbröd för nybörjare

Surdegsgrund. På det sättet har man surdegsgrund till bakning året runt. "Mata" surdegen med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten under dag 2 och 3, helst vid samma tidpunkt. Dag 3 borde surdegen ha börjat bubbla ordentligt annars ha kvar den i rumstemperatur en dag till och fortsätt "mata" den som dag 2 och 3. Fortsätt "mata" den en gång i veckan med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten. 300 g surdegsgrund. 300 g surdegsgrund