Denna gången resulterade försökslustan i en pikant marmelad med hallgallihetta, den blev nästan i hetaste laget för frun i köket som ändå var den som kokte marmeladen
Blanda under tiden marmelad, juice, sirap och hackad chili i en stekpanna. Till apelsinsåsen använder man apelsinmarmelad, använd med fördel en utan skal (eller med tunna)
Underbart goda med smör och ost, kanske en klick marmelad. Fräsch laxburgare smaksatt med lime, chili och ingefära serverad med vitlöksaioli 50 gram färsk jäst
Det som ser ut som en portion havregrynsgröt är en blandning av färskost och fikonmarmelad. Sen skivar man den tunt och marinerar den hastigt i vinäger, ingefära m
Min mamma åt alltid två kokta ägg, drack kaffe och åt en macka med hemgjord ingefäramarmelad. Till det så drack jag alltid grönt te som fick kokas med färsk ingefära och en fruktsallad
honung, oblatgodis och ljust knäckebröd med smör och apelsinmarmelad. maltigt, försiktigt rostat, inslag av dadlar, färsk ingefära, kanel, apelsin och läder
Tänk sylt, gelé, marmelad, olika såser, kompott, mos, chutney och olika sorters salt, sur-söta och sura inläggningar … Det finns så många roliga saker att göra
Därefter åt vi ostar (manchego, brie, gryére, blåmögel och comté) med hemkokta syltar och marmelad (jordgubbsmarmelad med ingefära och passion, jordgubbsmarmelad med svartpeppar och basilika, päronmarmelad med saffran och chili och persikomarmelad med vanilj)
Syster Marmelad. Den serveras med ingefära, vitlök och jordnötter och en härlig sälta från teriyakisåsen, men den driver inte på lika mycket som förrättssalladerna
Grön tomatmarmelad. Gör marmeladprov och fyll på varma, steriliserade burkar. Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda steriliserade burkar och sätt på locken