Prova om marmeladen är klar genom att hälla ut en klick på en tallrik och dra en sked igenom. Om marmeladen flyter ihop igen behöver den koka en stund till, annars är den färdig
Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast)
Jag har idag kokat marmelad på härligheterna. Idag när jag gick förbi grönsakshandlaren så kunde jag inte motstå de härliga blodapelsinerna som låg och gottade sig i vårsolen
Näst efter denna plum pot är blodapelsinmarmelad min favorit i fruktkonservvärlden – jag är fullkomligt galen i kombinationen av apelsinbeska och tonen av röda bär som den ljuvliga citrussorten bjussar på
Louise bakade en fantastisk tårta som smakade sommar och sol och stolthet (och jordgubb och banan och blåbär), andra hade med godsaker som melon med parmaskinka, tomat- och mozzarellasallad, miniomelettkoppar, smördegsknyten med feta och spenat, scones med jordgubbar, brie och marmelad… Det var ingen ände på härligheten
Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar och förslut. Nu börjar blodapelsinsäsongen. Blodapelsinmarmelad, ca 1 liter. 7 blodapelsiner. 7 blodapelsiner
Servera med prästost, cream cheese, grönsaker & marmelad. Servera med kaffe, juice, blodapelsin/grape. Nästan varje helg (och de flesta vardagar också för den delen) så satsar jag på att göra en lyxig och ordentlig frukost