Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Marinerad ugnstekt lammytterfilé. Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
I helgen gjorde jag citronmarineradlammytterfilé med polkabetor och het majonnäs. Jag marinerade lammet i olja, rivet citronskal, salt och rikligt med peppar
Pensla lammytterfilérna med olivolja och grilla på ytan i en grillpanna, låt svalna. Riktigt gott och en lammytterfilé som blev mör som bara den tack vara tillagning i bland annat 60g ugnsvärme. ca 120g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers. ca 120g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers
~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika~~Lammytterfilé med sötpotatiskaka och portvinssås~ ~Frusen jordgubbsbakelse~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika, 4 pers. Timjan-och vitlökskryddad lammytterfilé, 4 pers. 600-800 g lammytterfilé1 dl olivolja2-3 vitlöksklyftor, finhackadefärsk timjansalt och grovmalen svartpepparSätt ugnen på 150°
Inte så lätt att göra en fin övergång från kottar till lammytterfilén som vi käkade förra helgen, så vi struntar helt enkelt i det och går rakt på receptet och vintipset som hänger ihop med det
Lägg i lammytterfiléerna, täck över med lock, och ställ in i kylskåpet över natten att marinera. 600 - 700 g lammytterfilé - 4 portionsbitar (tyvärr blev det ett avsteg från svenskt kött, fanns inget). 600 - 700 g lammytterfilé - 4 portionsbitar (tyvärr blev det ett avsteg från svenskt kött, fanns inget)
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Helgrillad lammytterfilé, råstekt potatis och hallonchutneysås. Det går ju inte bara att bryta tvärt när man kalasat på god mat en helg, så som nedtrappning inför vardagen tillagades detta i söndags
Recept. Michael Hoffman. fre, 2012-11-30 06. 00. (2). Lammet. Börja med att marinera lammet, detta kan med fördel göras dagen innan, om inte så bör det marinera i minst 2 timmar
Filéerna marinerade jag i en variant av min egen marinad. Lammytterfilé går utmärkt att grilla. Till 750 gram lammytterfilé använde jag. 750 gram lammytterfilé använde jag
Dubbelmarinerad. Man kan dubbelmarinera oxfilé, lammytterfilé, lammrostbiff och grisfilé. Att dubbelmarinera kött är jätte enkelt och ger en super god och fräsch smak