Marängtårtamed hallon och citron. Droppa i lite ättika (ett kryddmått på sin höjd), häll i en nypa salt och vispa tills smeten är kritvit och hård
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 11 nypa saltKoka socker och vatten till 123 grader. 1Vispa äggvitorna tillsammans medsaltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
För ett tag sen gjorde jag mini maränger som jag ka upp receptet på här på bloggen men denna gången blev det normal stora vita maränger som jag har packat i påsar som jag ska ge bort
Det blir även gott att smaksätta marängsmetenmed tillexempel. De här receptet ger ca 8 riktigt goda, fluffiga och sega maränger. 1 nypa salt. Klicka ut smeten med 2 skedar på en plåt med bakplåtspapper. 1 nypa salt
Skopa upp valfri storlek medmaräng på ett bakplåtspapper, jag använder bara en matsked och sen gjorde jag som en liten ”grop” i mitten av marängen för att sedan kunna fylla den med bär etc
Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt tills mjuka toppar bildas. En nypa salt. Ska vi fira valborg med att äta mjuk maräng toppad med blåbärssylt, citronkräm & krossade sesamkex