Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull, sjud under ständig omrörning till en krämBlanda i vaniljsockret när krämen har kallnatBred krämen på mandelbottnenToppa med vispgrädde och färska bärTexten kopierad direkt ur sats av äggFärdiga smeten, dubbel sats, lagade på en plåt istället än i en springformVispa, vispa krämen
Till efterrätt blev det en fikon-och mandeltårta. De går att para ihop med både salt och sött. Tårtan blev helt ok, men föredrar nog mina fikon som färska och "okokta"
Garnera medfrukt och bär, servera med lättvispad grädde. Strö den med flagad mandel. Smörj en rund bakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Ca 6 dl färska bär
Garnera medfärska bär eller frukt. Bred en lager krossad ananas över mandelbottnen och toppa med vispad grädde som spritsas i ett rutmönster över ananasen
Börja med tårtbottnen. Färska jordgubbar. Skär frukten i fina skivor/klyftor. Blanda den med äggen, ett i taget och rör kraftigt till en jämn porös smet
Börja med tårtbottnen. färska jordgubbar. Skär frukten i fina skivor/klyftor. Blanda den med äggen, ett i taget och rör kraftigt till en jämn porös smet