Om man har mandelmassa kvar efter julens bravader har jag ett tips. Låt svalna/stelna lite. Häll lite socker på några frysta hallon och kör imicrontills det kokar (man kan så klart värma litevanlig sylt men den är oftast väldigt söt)
Jag hade dock ingencitron och en helt vanlig sockerkaka kändes litetrist, så jag smaksatte kakan med de ingredienser jag hade hemma, nämligenmandelmassa och äpple och det blev en otroligtsaftig och god kaka
I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskaka med mandelmassa och äpplen. Den gjorde verkligen succé och det fanns bara en fjärdedel kvar av den efter kvällens slut
Om en börjar bli mörk så täck den med ugnsfolie mot slutet. Igårville jag prova lite nya smaker och det blev en rabarberpaj med mandelmassa, en favoritingrediens som jag varje år tänker att jag ska ha med vid lussebullsbaket och göra längder utav saffransdegen och ha på just mandelmassa, och lite kardemumma hämtat från ett recept ur Vår bästa mat
Om nigillarmandelmassagissar jag att den här pajen faller er i smaken. Jag vet inte varför, men av nån anledning tyckte jag att det smakade körsbär och inte plommon
Saffransbullar med mandelmassa är ett måste till jul/påsk. Lika fort att äta dom. Bred smör på dessa, strö över socker, vaniljsocker och riv över mandelmassa
Sätt bitarna på spett och lägg dem i en ugnsfast form och toppa med honungen. Frukterna skäres i stora tärningar, så att smaken och saften inteförsvinner