Eftersom jag står och säljer plommonkaka på jobbet så fick jag till slut nog och klara in hålla mig längre och for till affären för att köpa plommon, resten hade jag hemma redan
Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
Hur mycket man vill ha är ju dels personligt och dels beroende på plommonen, så prova dig fram (dock utan att stoppa ner skeden du smakat med igen, då förstör du vaniljen)
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex
Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa. Men hur skönt är det inte att komma hem och veta att allt det är klart inför helgen
Denna skotska plum pot med apelsin och russin är däremot helt ljuvlig – tillräckligt mild för att passa på frukostfrallan, men samtidigt så smakrik att den också trivs tête-à-tête med en skiva lagrad hårdost framåt kvällskvisten
Däremot är jag inte så himla förtjust i de torra "korvarna" i livsmedelshyllan. Det blir en len fin massa perfekt att fylla det stora hålet i semmelbullen och gömma under en sked grädde
Plommonkakamed mandel, citron och timjan. Hade några överblivna plommon kvar som inte hamnat i syltburkarna och eftersom jag har så svårt att kasta bort goda ting bestämde jag mig för att baka en plommonkaka
Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgad med en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.