Men nu över till dagens recept som är årets lussebullar. Vanliga, släta lussebullar är svårt att få till bra tycker jag så i år fick det bli en ny sort
Tänk även på att saffran har en tendens att dra till sig vätska, så var försiktig med mjölet i degen, för annars blir resultatet oftast en väldigt torr saffransbulle eller lussekatt
Mandelfyllning. Baka ut degen och forma till valfria bullar el snurror. Förutom att jag bakade dessa frasigt goda saffransbullar igår söndag, så blev det en slö dag hemma
Mandelfyllning. upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den. Bakade lite härligt goda saffransbullar fyllda med mandelmassa och smör, så gott
Mandelfyllning. Blanda i jästen och rör om tills jästen löst sig i mjölken. Mandelfyllning. Tillsätt resterande mjöl och allt smör och den vita sirapen
Häll upp saffran i en mortel tillsammans med socker. Min favorit när det gäller saffransbullar är nog vanliga kusar, för de kan man äta många av och ofta utan att tröttna
Jag använde fyllningen tillsaffransbullar, snurror och fyllda bullar. Den här fyllningen ger en härlig smak av apelsin, även om det bara är skalet från en apelsin ger det väldigt mycket smak