Limemakroner. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden, men låt den inte börja koka • Tillsätt färgen •Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält • Rör ner limesaft och kyl krämen i vattenbad •Ställ kallt i kylen, gärna över natten • Vispa upp den kylskåpskalla krämen med elvisp till fluffig konsistens •Den måste vara helt kall när du vispar den, annars är risken stor att den grynar sig och inte går att vispa upp
De gröna är fyllda med vit choklad o limeganache o de gula är fyllda med passionsfruktstryffel. Jag brukar baka påskfika o denna gång blev det glada makroner
grädda inte makronerna innan de har satt sig ordentligt, för då spricker de. Jag älskar den här varianten, med limefyllning, som Nicklas och jag mumsade loss på när vi fotade boken Söta saker
I tider av LCHF och makroner finns det numera mandelmjöl att köpa i allt fler vanliga mataffärer och jag använde sådant istället för att stå och skålla, skala och mala mandlar själv
Macarons eller Makroner som man också kallar dem, är det ljuvligaste lilla bakverk man kan tänka sig, men också ett av de svåraste jag nånsin har bakat
I tårtor och kakor, och som fyllning i makroner, eller blandad med tjock, krämig yoghurt. Lime curd - gott på en skiva grovt bröd eller rostat ljust bröd