Då fortsätter jag med dagensreceptbomb efter min baklördag som jag haft här hemma idag. Så jag valde att dubbla receptet och köra på den största formen
Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENSRECEPT15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Förvaringstid ca 4 månader. 4 portioner
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENSRECEPT14-09-16. 5 - 6 portioner. 1 burk skalade tomater, 400 g. Strö över rosmarin och timjan och låt ragun småputtra under lock tills köttet känns mört, ca 45 minuter. Ca 45 minuter att tillaga. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 msk olja
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. I övrigt som i vårt recept. Pröva med sticka - den köttsaft som ev sipprar ut ska vara genomskinlig och klar
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. Välj alltid storlek på formen efter vad som anges i recepten
DAGENSRECEPT14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 4portioner400 g nötfärs100 g fläskfärs2 kokta kalla potatisar1 ägg1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm paprikapulver1 msk potatismjöl1 dl vatten1 dl kaffegrädde2 msk smör eller margarin1½ dl vatten eller purjolöksspadstrimlad purjolökFyllning. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter. Stek den i ugn vid 175 grader ca 45 minuter på ett ugnssäkert fat eller i en form. Förvaringstid högst 4 månader. Från Nya Mästerkocken 1984 Laga stor sats och frys in en del. 4 portioner. 400 g nötfärs
Paellan är något av Spaniens pytt-i-panna och variationerna är oändliga. Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept
DAGENSRECEPT14-08-29. 40 g jäst. 4 dl ljummet vatten. Tillsätt litet salt till degen och arbeta den smidig med ca 400 g vetemjöl. 40 g jäst. 4 dl ljummet vatten
Häll över lök- och kryddblandningen, hetta upp alltsammans och servera med kokt eller råstekt potatis, marinerade tomater eller grönsallad, gärna bönor eller ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.