Koka upp grädden och vaniljen ( jag använder vaniljstång då det ger en mycket godare vaniljsmak). Jag och min sambo var på restaurang förra helgen och då åt vi en otroligt god chokladpannacotta till efterrätt
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mörk pannacotta. Tanken var att vi skulle eldat en påskbrasa med, men vi valde att avstå pga värmen och för att ett hus några km härifrån totalförstördes i en brand på lördagsmorgonen, som tur var kom ingen till skada
En mörkchokladpannacottamed smak av kanel, kardemumma, stjärnanis, vanilj och rom. Liksom tryfflar så är pannacottan väldigt mäktig så det räcker gott med en liten portion
Jag garnerade med hallongrädde. Koka upp grädde och urgröpt vaniljstång plus själva stången. Sila bort vaniljstången och bryt ned chokladen så att den smälter
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
-Ta ut formarna ur kylen och hyvla mörk blockchoklad över pannacottan eller garnera med hallon. -Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljsocker eller fröna ur en halv vaniljstång och kakao
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull. Chokladpannacotta. Gör strimlor av det gula yttersta skalet av citronen med zestjärn eller skär av skalet och strimla det tunt