Gjord med vit choklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Värm grädden i kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vit choklad i mindre bitar
Till efterrätt åt vi en crèmebrûlée med vit choklad och lite hallonsorbet. Det var dessutom väldigt gott att smaksätta med vit choklad och hallonsorbeten passade utmärkt till
Maken gjorde en traditionell med vaniljstång och jag gav mig på Lchf-vaianten med mörk choklad. Ta ur vaniljstången och tillsätt i chokladen i bitar, rör tills chokladen smält
Bryt chokladen i bitar och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker. OBS det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om crèmebrûléen är kall)
En ljuvlig krämig chokladkräm under ett knäckiga karamelltäcke. Att kombinera en crème brulée med len och smakrik choklad gör nästan desserten än mer oemotståndlig
Jag har smaksatt min dessert med vit choklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Choklad och crèmebrûlée. Jag finhackade chokladen och hällde den varma gräddblandningen över den. En crèmebrûlée av det här slaget behöver syra av något slag, gärna som här med färska hallon och en syrlig halloncoulis
Créme brulée cheesecake bars. Créme brulée är en av de absolut godaste desserter jag vet. Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert
En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Varför välja mellan CrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.