1 msk bikarbonat. Ca 5 dl filmjölk. 1 dl lingonsylt. 1/2 dl ljus sirap. Häll upp smeten i en brödform som du klätt i bakplåtspapper (smeten ska bli smetigt men inte för löst, blir det till en deg så tillsätt lite mer filmjölk) för att göra en sats som ovan använder du en form på ca 1 1/2 liter, gör du dubbel sats blir det 3 limpor i formar som är 1,2 liter. 1 msk bikarbonat. Ca 5 dl filmjölk. 1 dl lingonsylt. 1/2 dl ljus sirap
Det är ett klassiskt filmjölksbröd, men detta gräddas i långpanna och delas till limpor. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, Rör ner fil och sirap och rör tills allt är väl blandat
Blanda sedan med sirap och filmjölk. Markus Auljalays snabba lingonbröd. Vänd ner de frysta lingonen. Så jag ska baka 2 lingon limpor. 24 g bikarbonat. 25 dl brödsirap. 1 l filmjölk. 100 g lingon, frysta. Grädda ditt lingonbröd i mitten av ugnen ca 1 timme tills brödet inte är kladdigt i mitten. 24 g bikarbonat. 25 dl brödsirap. 1 l filmjölk. 100 g lingon