Härliga smaker med inspiration från Asien. 250 gr Lax, rå eller gravad. 3 salladslökar, fint skivad. 1 kruka färsk koriander, hackad även stjälkarna (spar några blad för garnering)
Tycker helt enkelt man ska skippa det men det är en smaksak. Laxtartaren jag hade till förätt tyckte jag smakade lite för mycket apelsin så det vill jag helt ta bort
Och här är recept nr 2 från nyår vilket är en enkel men ack så god laxtartar. Dessutom så blev det lite tartar över till nyårsdagen så då blev det en halstrad variant, recept på det kommer
Så här i efterhand var det lite synd – för den här blev himla trevlig…Asiatisk laxtartar med jalapeñoskum på slip av rädisor i gelead dashi är ett typexempel på hur man kan krångla till en rätt
Enkelt - och skönt med en liten rätt så att magen hinner vila litet. MenyCreme NinonLaxtartar med vaniljsmakBlinier med tillbehörChévresnittarSnittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscrémeAvocadomousse med räkorGratinerad hummerFlundra med ärtvisp och skummig champagnesåsOstbrickaÄpplegranitéAnanas i geléJordgubbsparfaitHallontryffelDryckChampagne Thiénot Brut, halvflaska, 149 kr på Viking LineChampagne Drappier Carte d`Or, halvflaska, 130 kr på Viking LineChampagne Pol Roger Brut Réserve, halvflaska, 199 kr på SystembolagetCrème NinonHäll 500 g gröna ärtor i en kastrull innehållande 8 dl vatten, 2 hönsbuljongtärningar och 0,5 dl torr sherry. Laxtartar med vaniljsmakFinhacka 400 g laxfilé och 150 g kallrökt lax