lata dagar, lättalagat, lax, laxgryta. Servera med ett gott bröd att doppa i spadet. 2 dl cremefraiche. Späd med crème fraîche, 0,5 liter vatten, en buljongtärning, salt och peppar. 4 personer cirka 25 minuter Fräsch laxgrytamed primörer. 2 dl cremefraiche
Servera gärna laxgrytanmed färskt bröd och en klick crème fraiche. Dela gärna tomaterna på hälften (eller eventuellt krossa dom med sleven efter dom kokat ett tag)
några skalade räkorev gräslökGör så här Värm upp en kastrull tillsammans med smör. Rör ner philadelphiaost, cremefraiche, grädde, senap, saften av limen och salt och peppar
Jag åt den idag med kokta, smörslungade färska vaxbönor och en sallad. Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl cremefraiche, 1/2 dl vitt vin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar. Låt laxen bli färdig i såsen, mot slutet lägg i ca 1/2 dl hackad färsk dill och kryddda med svartpeppar, salt behövs inte tycker jag eftersom fonden är salt
Mosa avokadon med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Fräs morot, purjolök, paprika, potatis och champinjoner i en gryta med smör
Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme och svetta purjolöken. Men lax fanns i frysen, ris i skafferiet och örter i grönsakslandet, så det enda som sonen behövde åka och handla var cremefraiche, så vi kunde laga en enkel laxgryta
Tillsätt nymalen svartpeppar en citronskiva och några färska dillkvistar strax innan servering Servera med kokt potatis och gärna en enkel sallad (grönsallad tomat+ lite vinägrett)
Annars tar du en matsked crème fraiche och rör ut den i stekpannan tillsammans med allt annat. Improviserade ihop denna snabbgryta med det som fanns hemma