Lätta rätter att fixa till är alltid välkommet hos mig. Jag är ju ett stort fan av fisk, dels för att man mår så gott av den, och så är den relativt billigt, särskilt om man drar upp dom själv förstås
Laxmedädelost i ugn. Skär en skåra längst med mitt i varje filé, skär inte igenom. 2 bitar laxfilé utan skinn + ädelost. Lägg bitar av ädelost i fickorna och ställ in i 200 graders ugn, ca 15 minuter. 2 bitar laxfilé utan skinn
Servera den stekta laxenmed de rostade palsternackorna, ädelostsås och granatäppelsallad. Lax. Smula ner ädelosten i en liten kastrull och tillsätt creme fraiche, vatten och svartpeppar
Lax gratinerad medädelost. Viltfångad lax, ädelfisk, sardiner, makrill eller sill är bra att äta några gånger i veckan, det är bra både för hälsan och minnet
Och till de som inte gillar lax fanns det påskskinka som serverades med potatis och rödvinssås. Där serverades det som vanligt allt från sill till lax och julskinka, förlåt, påskskinka
riven ädelost. Rör ner laxkuberna och stäng av plattan. Mixa slät med stavmixer. riven ädelost. Rör ner creme fraiche och mejeri och smaka av med kryddor och ev mer buljong/fond