I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Rör ihop sweet chilisås, teriyakisås, chilifrukt, pressad vitlöksklyfta, hackad koriander, finhackad ingefära, finrivet skal av lime, färskpressad limejuice och torkade, smulade kaffir limeblad
Hacka cashewnötter och strössla över. Häromdagen gjorde jag ett laxrecept där jag hämtade inspiration från lite olika recept, resultatet blev jättegott och kan rekommenderas
Salta och peppra laxen. Blanda med sweet chilisås och rivet limeskal. Bred detta över laxen. Ingredienser för 4 personer4 st laxfiléer15 st cashewnötter4 msk sweet chilisås1 lime, skalet2-3 vitlöksklyftorSås1 dl matlagningsyoghurt1 lime, saften1 vitlök, pressadSaltPepparmixGör så härBlanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt. 4 st laxfiléer
Ta ut laxen ur ugnen, garnera med sesamfrön, limeskivor & chili. Skär lime & chili i yunna skivor. Servera med cashewnötter, broccoli, resten av glazen & ris
Häll på en dressing av soja, olivolja, sesamolja och färskpressad lime eller citron. Vira cashewnötterna i en handduk och krossa dem med en kavel elelr mot bänken och lägg i den varma stekpannan
Servera med klyftad lime och kall limesås. Lägg laxfiléerna i en ungsfast form och häll över såsen. Hacka cashewnötterna och blanda dem med sweet chilisåsen