Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas. Eftersom jag vanligtvismissarMalmöfestivalen får jag inte längre minårligafix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem ikiosker som nattamat – hur grymt är inte det
Det man vill ha på sinLangos bestämmer man själv men jag pressar färsk vitlök och blandar i olja och penslar på bröden direkt när dom torkat på lite papper efter dom kommer från kastrullen
Häll upp oljan ifritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. När jag var liten fanns det en restaurang iMariehamn som hette CiaoCiaoTropical, där åt jag nästan alltidlangos med räkor
Jag friteradei en vanligkastrull men eftersom man helst inte ska ha fläkten på pga. I det här receptet ska brödet friteras och då underlättar en fritösväldigt mycket
RECEPT & FOTO JillWallentin. Fantastiskt goda och krispigalangos. Degen baserade jag på den så kallade ”fathead-pizzadegen” som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifikationer
Vi gjorde ju glutenfrialangos förra veckan & jag tänkte lägga upp receptet på det. Lägg i en langos åt gången och fritera några minuter på varje sida, tills ytan är frasig och hård
Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olikafyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diversetillställningar
Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olikafyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diversetillställningar
Själva midsommaraftonenfiradestraditionsenligt med hemmagjorda Langos, skål i bubbel och Björnpappatal, grillning, kaosbuffé, snapshets och efterföljande vedträdsdisco