Brik är en klassisk nordafrikansk rätt som kan tillagas på många olika vis. Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapris till riven ost
Du behöver. 1-2 kycklingfiléer skurna i små tärningar3-4 potatisar skurna i små tärningar1 finhackad gul lökHackad bladpersilja2 dl riven ost8 ägg1 dl ströbrödOljaSalt & pepparSpiskumminPaprikapulverSvarta oliverGör såhär
1. Dela brödet i två delar men inte helt. Gröp ur undersidan en aning så att mer fyllning får plats. 2. Låt tonfisken rinna av och blanda den med olivolja, citron, rivet citronskal, harissa, persilja, salt och peppar
Blanda som en vanlig köttbullssmet, men gör bullarna lite större än de vanliga svenska. Bryn bullarna och koka dem sedan i en kryddig tomatsås, smaksatt med spiskummin, salt och peppar
Merquez är en Tunisisk lammkorv. Den är väldigt vanlig i Tunisisk matlagning och är ganska enkel att göra själv om man har tillgång till bra torkad chili
Från det goda tunisiska köket fastnade jag lite extra för denna tomatsås. Jag var med i köket hos min familj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Shakshuka är en tunisisk äggrätt som är populär i nordafrika och mellanöstern. I helgen avslutade vi den vegetariska veckan med en härlig Shakshuka, en spännande rätt från Tunisien där man bakar in ägg i en smakrik tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.