Använder för det mesta lövbiff, men även fläskkött eller kyckling funkar fint. Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det
Strimlorna av tunn lövbiff ska marineras med bikarbonat och soya ett par timmar i rumstemperatur. Jag lovar er detta recept på min biff med bambuskott är precis lika god som på Kinarestaurang, om inte snäppet bättre
Men gör den inte för stark, chokladsåsen smakar nämligen ganska mycket. Såsen kan stå undertiden som du gör lövbiffen och du kan lätt koka upp den då det är dags för servering
Såsen är också gudomlig att servera till lövbiff eller oxfilé. Och det här med språkförbistringen… I Sverige är köttbullar stekta och frikadeller kokta
Stek lövbiffen och löken i en stekpanna tillsammans med svampen. Den här stroganofen har en ganska stark smak av fransk senap som ger grytan en liten extra kick och det är väldigt gott ihop med den gräddiga såsen
Häll såsen över pastan och servera med tomater och några blad basilika. Smaka av med peppar, var försiktig med salt då gorgonzola ofta är ganska salt i smaken, rör ner köttet
Man kan ev reda såsenmed lite maizena, men den ska vara ganska tunn i konsistensen. Startade dagen med en härlig uppfriskande promenad, solen sken och frosten glittrade på marken