Långpannekaka recept

392 Spara

Hallon rutor

Hallon rutor sååå goda och enkla att göra. Smälter i munnen. Tar du en så tar du garanterat en till. Krämig och alldeles underbar
110 Spara

Långpannekaka

Tydligen finns en receptbok enbart långpannekakor - den står högt upp på min önskelista just nu. Den här kakan blev jag bjuden på jobbet för några veckor sedan och såg till att få med receptet hem
Långpannekaka

Långpannekaka

Vad kan väl vara mer praktiskt än en långpannekaka? Du vispar snabbt ihop en kaka och det krävs oftast inte en speciellt lång gräddningstid. Skär ut bitar till önskad storlek och beroende till vilket tillfälle de ska serveras. Med en god glasyr blir kakan till en enkel tårta. Färdigskurna bitar kan enkelt frysas in och tas fram när du får oväntat besök. Det är inte konstigt att kakor i långpanna blivit så populärt - variationerna är oändliga. På myTaste hittar du enkla kakor som du snabbt slänger ihop, men även mer avancerade varianter som tar lite längre tid.

Modernt eller traditionellt kafferep?

Det är kanske ingen nuförtiden som bjuder på traditionellt kafferep med sju sorters kakor, bulle samt sockerkaka? Om du bjuder hem vänner på fika så kan det gott räcka med att bjuda på långpannekaka. Du kan enkelt skära bitar i den storlek du önskar, beroende på hur många ni är och om du även bjuder på något mer. Efter en god middag kan en långpannekaka enkelt förvandlas till dessert. På myTaste finns flera recept på kakor med läckra glasyrer, eller så kan man servera kakan med en klick glass eller vispgrädde till. Det är inte svårt att få till en läcker dessert. En gammal klassiker som de flesta känner till är Kärleksmums, som även kallas Snoddaskaka. Det är en slags chokladsockerkaka med chokladglasyr och kokos ovanpå. I tillägg finns det flera moderna varianter som redan blivit klassiker. Ett exempel är morotskaka med en himmelskt god Philadelphia-glasyr som smälter i munnen. Har du testat?

Långpannekaka - något som passar alla

Långpannekaka är perfekt att skära i lagom bitar och stoppa i frysen. De tinar snabbt och det är praktiska att ha hemma vid oväntat besök. Dessutom är de praktiska att ha med på exempelvis utflykten. Komplettera picknicken med smörgåsar gjord på ett gott hembakat bröd, eller varför inte scones? Var alltid förberedd på att någon äter glutenfritt, följer LCHF eller föredrar sockerfritt. På myTaste hittar du snabbt recept på bland annat glutenfria scones, LCHF-bröd och sockerfria bakelser. Även kakor i långpanna kan tillagas så att de passar alla. Att baka glutenfritt är inte krångligare än att följa ett vanligt recept och det blir precis lika gott. Variationerna är enorma så botanisera bland alla våra recept på långpannekaka och hitta din nya favorit. Se också till att baka några olika varianter och ha i frysen. Då är du förberedd för både utflykt, oväntat fikabesök eller en enkel dessert efter middagen - smaklig måltid!

Sökförslag och sidor