4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
I slutet av veckan hittade jag en bit ledsen fläskkarré längst in. Jag - som är dödstrött på grillad fläskkarré - tycker det här var bästa sättet att laga fläskkött på
Bryn fläskkarrén runt om i stekgryta med löken, salta och peppra på ytan (ca 1 tsk salt och 2 krm peppar), tillsätt äppellag och efterstek i ugn på 150 grader i 2,5 timme
Nu var det dags för den benfria lilla fläskkarrébiten att få lite smörjelse, hade sellerisalt och nymalen svartpeppar som jag gned in köttet med och lade i ugnsform och körde på 140 graders ugn i ca 3 timmar (såhär långt går det att förbereda och förvara köttet i kylen om man vill för att senare bara värme upp i skivor t