Börja med att plommonspäcka karrén, näta den och gnid in med rosmarinbladen, salt- och vitpeppar. Nu ska det bara vara att lägga upp purén, skivad karré, såsen och som kronan på verket de nyflamberade äpplena
Stek karrén i lite smör och krydda med pepparmixen samt salt, låt dem vila medan du gör purén. Häll av vattnet från blomkålen och lägg den i en mixer med smör samt äpplet, mixa allt sedan slätt och smaka av med salt
Personligen hade jag tur denna tisdag då jag skulle utforma ett recept till Frölunda Lilla Saluhall på karré men för många andra är det ett fanstyg många gånger
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Ät och njut med potatis och någon grönsak. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna. 1,2 kg benfri fläskkarré
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.