Numera tillhör lamminnerfilé och lammrostbiff favoriterna. Så småningom insåg jag att det ju beror på både vilken del på djuret vi talar om och hur det tillagas
Låt stå ytterligare till osten smält. Lammrostbiff. Stek kantarellerna till vätskan reducerats. Lägg fram köttet minst en timme innan tillagning så det hinner komma upp i rumstemperatur
Ha ner i en kastrull tillsammans med grädde och kryddor. Blanda hacket med puylinser, rött vin, saften från en pressad apelsin samt hackad libsticka och kryddor
Maizena till redning. Stek löken mjuk i olja tillsätt lite socker, tillsätt selleri, auberginen och hälften av zucchinin, fotsätt med vitlök och tomater
Blanda ihop örter, citronskal, salt och peppar, klappa in köttet med kryddorna. Vitlöksspäckad lammrostbiff, ugnsrostad butternutpumpa med getost och chili serverad med en god sallad, kan inte bli så mycket bättre
Minipaprikorna var från början tänkta att bli en liten tapas-rätt, men fyllda med en blandning av chorizo, taleggio, fänkålsfrön och pinjenötter så blev det ett schysst tillbehörtill lammet
Klappa in steken med kryddorna och späcka med vitlök. Fredagen kom, vi gav oss iväg med tåget till Falkenberg och bloggträffen vi längtat efter flera veckor och plötsligt var det söndag och vi satt i Guns fräsiga sportbil på väg hem igen
Det handlar om Kalventrecote med murkelsås och Lammrostbiff med bearnaisesås, inte helt fel kan jag säga men dem bilderna och recepten får ni sukta efter till nästa inlägg
Vi serverar just nu krämig polenta (med eller utan örter) till alla köttgrytor här hemma. Tanken var att ge karrén samma behandling som jag med förkärlek ger en lammstek eller lammrostbiff
Smaka av precis innan serveringen om det kanske behövs mer kryddor. I dag har turen kommit till den kalla såsen som passade alldeles förträffligt tilllammrostbiffen och den grillade potatisen