Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dill persilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna lite chilipeppar 1 tsk citron eller lime
Kryddigabönor. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Tillsätt de kryddigabönorna och smaka av. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. 380 g Kidneybönor
Kryddiga svarta bönor. Häll på bönorna och låt allt bli varmt. När det blir kallare så är det gott med lite kryddigare mat och jag gjorde en dubbel sats av köttbullarna för att göra ett par matlådor men det räcker gott och väl med halva satsen till 2 vuxna och 2 barn, så halvera receptet om du inte vill frysa in. 2 burkar svarta bönor. 2 burkar svarta bönor
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Det passar väldigt bra till kryddigare rätter med lite hetta, såsom mexikanska enchiladas, plockmat som tapas med goda röror, tacos, chiligrytor och även det som jag komponerat ihop i detta recept
burgottibönor. Tillsätt bönorna och låt koka ytterligare 5 min under omrörning. Häll Milda flytande margarin i en kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Det flesta övriga taco-rätter innehöll annars ris och bönor vilket jag tycker förstör allt (vår svenskifierade tacos är verkligen godare än äkta mexikansk hehe