16 äpplen. 11 msk florsockerKlyfta, kärna ur och tärna äpplena. Blanda äppeltärningar, citronsaft och 4 msk strösocker i en stekpanna och fräs under omrörning på ej för stark värme tills äpplena mjuknar utan att bli mosiga, cirka 10 minuter, tiden beror på äppelsort
500 g äpple0,5 dl råsocker'kanel100 g rumstempererat smör2,5 dl dinkelflingor1 krm vaniljextrakt0,5 dl råsockerSkala äpplena och ta bort kärnhusen. 500 g äpple
Jag hade några goda äpplen till övers här hemma så dom fick bli basen till en mumsig äppelpaj. 2 st stora äpplen. Skiva 2 st äpplen och lägg i botten på en pajform. 2 st stora äpplen
Skala och skär morötterna i stavar samt skölj och tärna äpplet. 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Rårakor. Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen
Själv blev jag bjuden på ett kanderat äpple i ett av stånden och baske mig så gott det är. Blandningen mellan ett smått syrligt äpple och ett tunt lager krispigt socker är fantastiskt god