kokt broccoli eller smörstekt brysselkål eller varför inte en enkel tomat- och löksallad. Förutom de traditionella ägghalvorna, sill, lax och påskskinka så testade vi att göra egen paté för första gången
I originalreceptet skulle det vara kassler men vi hade påskskinka över så den åkte i istället. 4 port300 g kassler4 portioner kokt ris1 purjo3 dl grädde1 dl majonnäs0,5 dl chilisås2 dl riven ostsalt och peppar1 vitlökskyfta2 tomaterKoka riset och tärna kasslern
Pastasås på påskskinka 4p. 250 g strimlad påskskinka. Pastasås med påskskinka och morot 4p. 500 g strimlad påskskinka. 500 g kokt kall pasta0. 250 g strimlad påskskinka. 500 g strimlad påskskinka. 500 g kokt kall pasta
Har passat på att göra lite paj av en påskskinka som jag hade kvar i frysen här kommer variant 1 av fyra. Skinkpaj med feta och salamiostPajdeg3 dl vetemjöl125 g smör/margarin1 msk vattenFyllning200 g rökt eller kokt skinka, hackad1 röd lök, tunna skivor100 g fetaost100 gr salamiost på tubca 100 gr riven ostGör så härLägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump. 200 g rökt eller kokt skinka
1 rimmad kokt skinka (ca 3 kilo). Sätt ugnen på 225º. Lägg skinkan i en ugnssäker form. Blanda ihop senap, socker, calvados eller konjak, äggula och 2 msk ströbröd