250 g kokt rimmad skinka. 3 dl vispgrädde. Blanda mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt grädde och ägg, vispa helt slätt och låt vila medan ni gör resten
De här småpajarna med julskinka var enkla att förbereda, fina på buffébordet och goda att äta. 2,5 dl vispgrädde. 200 g julskinka i strimlor (eller kokt/rökt vanlig skinka). 2,5 dl vispgrädde. 200 g julskinka i strimlor
Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. vispgrädde. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 dl vispgrädde. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka). 1 dl vispgrädde. Låt puttra under lock och omrörning och avsmakning ca 3-4 timmar så den är genom mjuk nästan överkokt. 4 dl vispgrädde. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka). 1 dl vispgrädde. 4 dl vispgrädde
Har du precis som jag hade ändå skinka kvar så passa på att tärna den medan maten står i ugnen, frys in i en plastpåse och ta fram nästa gång du får kokt potatis över
Sedan så kommer vi ha prinskorv, köttbullar, kokta ägg halvor, köpt sill i burk, rödbetssallad, griljerad julskinka, ostar, lite grönsaker, olika bröd, rökt korv, kokt potatis och dessa här två sorters kål
Finns även som kokt variant, Coppa cotta precis som Prosciutto finns som crudo och cotta. I juletider byts savojkålen ut mot grönkål och kanske toppas med finhackad julskinka, fast finns inte Coppa skulle jag hellre välja Prosciutto eller Serrano