Koka upp en rejäl gryta med vatten. Ta bort blasten från majskolvarna och putsa dem. Jag brukar äta min majskolvmed bara smör och flingsalt, men idag testade vi vispat limesmör till och det var en verkligt god variant
För att ge buljongen lite mer smak så förkokade jag den i ca femton minuter med stock och blast från blomkålen – men har du ont om tid så kan du skippa det steget och bara koka ihop allting direkt till en soppa
Saknar ni något recept så kan ni även hitta dem på Kokaihop. På buffébilden finns bakad rödlök, bär med italiensk maräng, krämig vitkålssallad, potatissallad med rädisor och massa riven pepparrot, rostad majssalsa, lättbakad sparris och morötter, sallad med fetaost och spenat, nötbröd och en kikärts & nötröra
Koka potatisen försiktigt i saltat vatten, låt ånga av och svalna lite. Här en repris på Valborgsbuffé med bakad rödlök, bär med italiensk maräng, krämig vitkålssallad, potatissallad med rädisor och massa riven pepparrot, rostad majssalsa, lättbakad sparris och morötter, sallad med fetaost och spenat, nötbröd och en kikärts & nötröra
Nästan alla grönsaker går bra att grilla, men hårda grönsaker mår bra av att förkokas. Skala majskolvarna, halvera skockorna och tvätta av rödbetorna och lämna kvar tre centimeter av blasten