Smält smöret på svag värme utan att det börjar koka. Tillsätt lingonsylt, rårörda lingon eller mosade lingon (färska eller frysta, tinade) blandat med strösocker
Smält smöret på svag värme utan att det börjar koka. Tillsätt lingonsylt, rårörda lingon eller mosade lingon (färska eller frysta, tinade) blandat med strösocker
Koka upp under ständig omrörning. Florsocker Lingongrädde. 3 dl vispgrädde 0,5 dl lingonsylt (eller någon annan syltsort som du tycker om) Recept på galatopita utan saffran hittar du HÄR. 0,5 dl lingonsylt
Koka upp grädden och häll över chokladen och rör om. Vispa grädden fluffig och rör sedan ner mascarponeosten, lingonsylten, florsockret och vaniljsockret
Dels så hade jag i ett par matskedar fast lingonsylt (sila sylten om den är mycket tunn) i smeten, dels så gjorde jag hasselnötskräm som jag så toppade muffinsen med
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Häll vatten i kastrullen och koka upp. + valfri dekoration tex Lingonsylt. =) Den som EspressoHouse har innehåller nog mest Florsocker och Philadelphia och är mkt sötare
Koka upp blandningen under omrörning och ta av kastrullen från plattan. Rör ner spriten (jag hoppade det och rörde ner motsvarande mängd lingonsylt) Rör ner det i grädden och sedan äggguleskummet till en jämn set
Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. 2 dl kallt vatten 4 tsk florsocker 75 g smör 2 dl mjöl 3 st ägg en nypa salt Citronkräm. 2 msk lingonsylt. 2 dl kallt vatten 4 tsk florsocker 75 g smör 2 dl mjöl 3 st ägg en nypa salt Citronkräm. 2 msk lingonsylt
Koka upp lingon, vatten och socker. Rör färskosten smidig med kesella, vaniljsocker och florsocker. 2 1/2 gelatinblad400 g naturell färskost av philadelphiatyp250 g kesella, 10 %1 tsk vaniljsocker3/4 dl florsocker2 1/2 dl vispgrädde varav 1/2 dl till gelatinbladen1 dl lingonsylt (gärna rårörd). Koka upp 1/2 dl grädde och dra från värmen, ta upp gelatinbladen och låt smälta i den varma grädden. 1 dl lingonsylt (gärna rårörd)
Koka upp vatten och socker och häll detta hett över plommonen. 4 portioner200 g kärnfria katrinplommon1 dl vatten½ dl socker4 äggulor1 dl florsocker4 dl vispgräddeGarnering. Blanda ca 1½ dl mosade tranbär eller 1 dl lingonsylt i den färdiga äggkrämen i stället för katrinplommon. 1 dl florsocker
Smält smöret med kryddorna och häll i vattnet och låt det koka upp. Vänd ner lingonsylt och gräddfil. Vispa äggvitor tjocka och tillsätt florsocker lite i taget