Koka hjortron sylt med sylt socker recept

Hjortronparfait

Hjortronparfait

Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Blanda i hjortronsylten. Dekorera medhjortron och eventuellt citronmeliss
Hjortronsylt!

Hjortronsylt!

Syltkokandet har han däremot överlåtit åt sin mamma tidigare, fram till nu visar det sig. Ät sylten varm med glass, en efterrättsklassiker
Hjortronsviss, smarrig dessert!

Hjortronsviss, smarrig dessert!

Koka tills det tjocknar. När desserten serverades så löd kommentarerna från barnen att det verkligen var jätte jättegott men den där hjortronsylten var onödig och inte alls god
Hjortronsylt – klassiskt recept

Hjortronsylt – klassiskt recept

Häll socker och bär i en stor gryta. Förvara sylten svalt. 1 kg hjortron. 1500 g syltsocker eller vanligt strösockerRensa bären. 1Värm försiktigt upp bärblandningen och låt koka 10 minuter på svag värme under lock. 1Ta av grytan från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Koka upp och låt massan sjuda. Servera sylten varm till glass och kall till våfflor, pannkakor och mandelmusslor med grädde
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Koka upp bärmassan. Tillslut burkarna omedelbart. Varva bär och socker i en syltgryta. Lös upp natriumbensoatet i lite av den varma sylten
Hjortrontårta

Hjortrontårta

Låt det koka upp. Blanda medsocker och rör till en ”sylt” mylta. Lägg ihop bottnarna medhjortrongrädde emellan
Äggost

Äggost

Vi, som inte alls kommer från västkusten, tycker den minner mannafrutti och äter den gärna till mellis med tinade bär, fruktsalsa eller vår egen hjortron, drottning eller jordgubbssylt
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Igår bjöds vi på mylltade hjortron direkt från Norrland. Servera mandelmusslorna som de är eller fyll dem med grädde och sylt eller färska bär
Hjortronsylt!

Hjortronsylt!

Det var roligt att hitta så mycket bär, men fruktansvärt med alla mygg som i princip åt upp mig på myren Massor av hjortron i frysen som är kanonbra att kunna kokasylt av
Fjolårsbär

Fjolårsbär

Eftersom jag var för lat för att sätta igång och kokasylt bestämde jag mig för att göra s k mylta (ett slags rårörda bär)

Pannacotta med stjärnanis

Koka upp grädden medsocker, kanelstång och stjärnanis. Dekorera medhjortronsylt, hackade valnötter, citronmeliss och grovriven mörk choklad
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Koka upp bären långsamt i en kastrull. Häll upp sylten direkt i steriliserade burkar. 17 dl hjortron. 8 dl socker