Hjortronsylt!
Mitt liv i norr
Mitt liv i norr
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 22 I år har vi inte plockat några hjortron, men förra året var vi ute på flera myrar och plockade galet mycket bär
  • 1 kg hjortron
  • 0,5 kg socker Börja med att koka upp vatten med lite natriumbensoat. "Doppa" glasburkar och lock i det kokta vattnet och torka i ugnen på varmluft i 50-75 grader, då steriliseras burkarna och sylten håller sig bättre! Varva bär och socker i en kastrull/gryta, låt den gärna stå svalt i några timmar om du har möjlighet. Hetta långsamt upp bären och låt sjuda på svag värme tills bären är fyllda med lag (ca 15 minuter). OBS! Rör INTE om i grytan utan skaka den och ta bort eventuellt skum under tiden. Häll upp den varma sylten i de väl rengjorda, varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på locket direkt. Förvara sylten mörkt och svalt. Sjuka mängder hjortron plockade vi förra sommaren. Det var roligt att hitta så mycket bär, men fruktansvärt med alla mygg som i princip åt upp mig på myren Massor av hjortron i frysen som är kanonbra att kunna koka sylt av!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.