Tvätta apelsinerna och skala av det yttersta skalet på apelsinen ( ej det vita, det blir beskt ). Apelsin kladdkaka med mörk chokladkräm och italiensk maräng
Detta behöver du till kakan. Jag lät min kaka svalna och sätta sig i kylen under natten. Jag lyfte försiktigt upp kakan och la över den på ett serveringsfat och lirkade bort bakplåtspappret
Men var uppmärksam – krämen får bara knappt koka. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och rör ner det i smeten lite i taget
Koka upp grädden till glasyren och tillsätt chokladen i mindre bitar. Apelsinerna är ju helt underbara den här årstiden så jag passar på och äter de i mängder
Inte så ofta man kokar två apelsiner i två timmar. Kakan blir jättegod. Ta bort apelsinernas ”knapp”, lägg apelsinerna hela i en kastrull kallt vatten (ta till vatten så att inte apelsinerna blir liggande på kastrullens botten under kokningen), koka upp och låt koka i minst två timmar eller tills apelsinerna är helt mjuka