Förväll kirskålen/nässlorna. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. Hll på ca 1 1/2 dl grädde över + 1 dl vatten. ca 2 liter kirskål. 1 dl vatten
Tillsätt avokado och ev mer vatten och mixa igen. Ingredienser2 dl frysta gröna ärtor1 päron3 stora nävar kirskål1/2 msk limejuice1 avokado2–3 dl vattenGör så härMixa kirskål med 2 dl vatten i en mixer. 3 stora nävar kirskål. 2–3 dl vatten
Då hade jag insett att kirskål smakar förträffligt, går att skörda tidigt på våren när inget annat växer och inte kräver något fjäsk med vatten och gödsling
Späd ev med mer vatten om du tycker smoothien är för tjock. Här kommer ännu ett tips om vad man (förutom pesto) kan göra med min ogräsfavorit kirskål – en grön smoothie
Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan på vatten. Kikärtsknäcke med Kirskålspesto ♥ I bakgrunden syns en Tusensköna som även den är ätbar, läs mer om den HÄR
Blanda ägg och mjölk och rör ner den avrunna kirskålen. Skölj kirskålen, skär bort stjälkarna ifall du fick med dem och förväll i kokande vatten 1 minut, (spenat behöver inte förvällas). 3 msk kallt vatten. 1 ½ l späd kirskål( eller färska spenatblad )
1svartkål, grönkål eller kirskål. 1vatten. 1saltRabarberkaramell Koka samman socker, hackad chili, vatten, vinäger och rabarber tills rabarbern mjuknat och vätskan blivit lite karamellig