Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Men just idag fick de en andra chans, en riktigt god nässelsoppa blev det av allihop
Ja, det var verkligen skönt att äntligen fått lagat nässelsoppa. Nästan så jag kände för att ringa Mikael på Ugglarps grönt och berätta att jag varit ute i trädgården bland ogräset och plockat in min middag
Extra krämig, extra skummig och väldigt, väldigt god. Vem hade kunnat tro det när nässlorna stack genom handskarna och den kalla vinden slet i håret när jag kröp efter ramslöken
Så en dag plockade vi av de skrynkligaste bladknopparna och gjorde en pesto av dem. Men det blev en succé och han åt med stor aptit en stor tallrik pasta med pesto
Häll över cocosmjölken och lägg i sockerbitarna. Hacka den gula löken grovt, stek i en stekpanna med lite matolja, salt och currypastan några minuter, tillsätt sedan de grovhackade morötterna, låt steka några minuter, sedan tillsätter du löken och morötterna till kirskålen
Skala lök och vitlök. Skär löken i tunna strimlor och finhacka vitlöken. Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek
Lägg en getostskiva på varje brödskiva och lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen tills brödet är rostat och osten börjar smälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.