Ha en skön kväll, själv ska jag ge mig in i kemins underbara värld (något ironisk). . God kväll på er. Har ju tänkt att vi ska äta lite mer mejerifritt, tror nog alla mår lite bättre av det, men helt lätt är det ju inte
Det är en polysackarid (eftersom kemi aldrig var min starkaste gren tänker jag inte försöka förklara utan föreslår att du läser här) som framställs genom jäsning av glukos eller sackaros med hjälp av en speciell bakterie
Jag kommer framöver skriva många mått i gram också eftersom det är ett mycket mer exakt system att mäta med något som underlättar den kemi som faktiskt är nödvändig när det gäller bakning
Då genomgår de en komplex serie kemiska reaktioner som ger stora mängder giftiga föreningar. När vegetabiliska oljor hettas upp kan det bildas skadliga kemikalier som kallas aldehyder och kopplas till ett flertal sjukdomar
Det känns lite som heaven and hell, läste ju kemi A för 10 år sedan och den senaste tiden har jag försökt fräscha upp kunskaperna för att nu kunna fortsätta på Kemi 2, men jag har tydligen inte snappat upp allt för det känns svårt redan, det som är bra är att kommande kapitel är sånt som jag har koll på
Jag köpte ett stort paket med ett tiotal kemikalier, våg, sprutor och pipetter. När inte det räckte kompletterade jag med fler kemikalier, skedar, slangar, färgpulver, sfärformar och böcker
GI = glykemiskt index. Man talar även om GI, som står för glykemiskt index, och det anger hur hög blodsockerhöjning man får inom en viss tid och hur länge blodsockerhöjningen håller i sig
Till våren ska jag läsa kemi 2 så nu håller jag på att fräscha upp mina kunskaper i kemi 1, var ju bara 10år sedan jag pluggade, så hjärnan är ju inte i toppform direkt
Förra veckan fick jag ett paket från ett företag jag aldrig hört talas om Four Sigma Foods, ett gäng finnar som startat upp ett företag i England kring naturliga adaptogena örter och läkesvampar, helt utan tillsatser och utan kemi