Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Och med ett gott nybakat bröd blir det liksom pricken över i´et. Jag hittade ett bacon som jag blev lite nyfiken på från ”Brödernas” som är handgjort, äppelrökt och torrsaltat med smak av lönnsirap och honung
Det här är mitt tredje försök med raw food-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. De smakar ordentligt med choklad och det faktum att man strör lite flingsalt på toppen ger en väldigt god smakbrytning
Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé. Nyckeln till framgång med det här receptet är att jag använt mig av en dutt stark riven västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.