Mankan byta ut några dl mot råg eller graham om man vill ha ett grövre alternativ. (Jag kanske borde börja skriva ner mina recept någonstans iställetför att använda bloggen som kokbok
Att den snuddar på att vara absurt lång vet man när det tar dryga minuten för datorn att ladda fram raddan med länkar och mankan scrolla hur länge som hellst
Surdeg bildas när vatten och mjöl får stå tillsammans och bekanta sig med varandra i rumstemperatur. Det här för att det tas upp långsammare från magtarmkanalen vilket gör att ditt blodsocker inte skjuter i höjden på samma sätt som om du äter "vanligt bröd"
Jag tycker ju som sagt inte om frukt i bröd och därför uteslöt jag helt enkelt ingrediensen som gav brödet sitt namn (även om det kanske hade fungerat här eftersom frukten faktiskt mixas innan användningen)
För det första har jag slutat värma vätskantillsammans med smöret när jag bakar. Om man planerar att baka på morgonen kanman låta alla ingredienser stå framme över natten
Med ugnslampa kanman följa förloppet. Det kan se ut som brödet kollapsari början men det reser sig under gräddningen, öppna inte ugnsluckanförrän det verkar färdigt, för då släpper du ut fukten som låter brödet expandera
Sen kanmananvända en gaffel för att se till så att alla klumpar verkligen är borta. Vill mankanman ju färga frostingen med lite grön färg för att visa att det är grönmögelost i