Vispa den sedan med en ballongvisp till ett slätt mos. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym
Strimla gurkan, hyvla kålrabbin fint. Vispa den avrunna och mjuka potatisen med varm mjölk, tillsätt brynt smör och vispa till ett slätt och luftigt mos
Vill du ha det mer som dipp till råa grönsaker som t ex krispiga stavar av kålrabbi (vilket jag åt som mellanmål en dag), eller till och med såsigare variant, så späd ut med mer kokosmjölk eller vatten/buljong till önskad konsistens
Idag ville jag testa ett tips med mos av potatis och palsternacka. LAMMKOTLETT MED ROTSAKSMOS Lammkotletter efter tillgång ( kan bytas mot kryddad korv med griskött som passar bra till palsternacksmoset)
Kålrabbi. Blomkålsmos. Om man vill kan man smaksätta moset med riven parmesanost. 1 kålrabbi2-3 morötter1 näve sockerärtor1 knippe rädisorRostade solroskärnorOlivoljaCitronsaftSkala och skär grönsakerna i strimlor/stavar och lägg upp på ett fat