Nu när vi skulle göra åt lite julmatsrester så hade vi kvar en liten bit grönkål (innersta bleka bollen om ca 15 cm diameter) samt en del ruccola och gjorde då en svenskare variant på pesto med grönkål, ruccola, mandel, rapsolja och västerbottenost som vi också hade kvar sedan tidigare
Och då ska jag inte snacka om köttbullar å prinskorvar och den sista skinksnutten som nog skulle kunna bli en god pyttipanna utan om alla skal vi sparade från julafton
Samma var det med resten av maten, vi hade dragit ner ganska rejält på mängder och variationer och det visade sej vara något av det smartaste vi gjort när det gäller julmat, på så vis så slipper vi äta julmatsrester hela veckan lång och/eller kasta bort mat
Bryt av med alla Julmatsrester och gör nånting helt annat, Ginga chicken eller kyckling med ingefära, superenkelt recept på en asiatiskt rätt och hur gott som helst
Jag är ju ingen stor julmatsätare överlag utan nöjer mig ofta med julmat på första advent och på julafton och såhär på annandag jul tänker jag våga vägra julmatsrester
Alla dessa julmatsrester som blivit över och frågan är vad man ska göra med dem. Potatispannkaka med julmatsrester till 4 portioner, beroende på tillbehör 400 g potatis 3 ägg 6 dl mjölk 2,5 dl vetemjöl 1 tsk salt Sätt ugnen på 250 grader
Passar bra efter all julmat och julmatsrester och rester på det ^_^. Cannelloni med spenat & ricotta. Cannelloni med spenat och ricottafyllning - sjukt gott
En kanongod vardagsmiddag där vi återigen fick göra av med julmatsrester. Nu är julhelgen förbi och många är vi som fortfarande har rester kvar av julmaten