Blanda färsen med salt, senap, svartpeppar och socker. Christoffer passade pannan medan jag fotade. I år blev de godare än förra årets och jag tror det beror på att jag blandade senap i färsen
Tillsätt senap, rödlöken o kryddorna utom salt, rör till senapen är upplöst. Stek på medelvärme i stekpanna eller på 250 gr i ugn på välsmord panna i mitten i 8 min, skaka plåt/panna lite då och då. 1-2 tsk svensk senap
Forma till biffar eller köttbullar med blöta händer. 5 msk skånsk senap. Vispa ihop grädde, ägg, senap och ingefära, tillsätt därefter ströbrödet och låt blandningen svälla i 5 minuter. 5 msk skånsk senap
Forma små köttbullar med händerna. Jag älskar doften som sprids i köket när man steker julköttbullar. Vanligtvis så brukar jag ha blandfärs till mina julköttbullar, men denna gången hade jag nötfärs
Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd. 2 ägg 1 dl vispgrädde 2,5 msk skånsk senap 1,5 dl ströbröd* 1 liten gul lök 1 kg blandfärs salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano
Igår gjorde vi köttbullarna och de blev jättegoda (man måste ju provsmaka minst en medan man steker) och den här gången gjorde jag dem extra små för att inte falla sönder lika lätt eftersom jag hoppade över ägg i köttbullssmeten då vi har en äggallergiker på besök idag
Hela familjen föll för dessa små bullar, som jag hade smaksatt med söt, grov senap och kryddpeppar. se, delade jag med mig av ett riktigt bra recept på påskens fläskfärsbullar