Tillsätt senap, rödlöken o kryddorna utom salt, rör till senapen är upplöst. Stek på medelvärme i stekpanna eller på 250 gr i ugn på välsmord panna i mitten i 8 min, skaka plåt/panna lite då och då. 1-2 tsk svensk senap
Läste ett tips i nån tidning om i vilka steg man tillsätter ingredienserna och kanske var det de som gjorde det eller så var det en blandning av alltihop med kryddorna jag använde också
Forma små köttbullar med händerna. Jag älskar doften som sprids i köket när man steker julköttbullar. Vanligtvis så brukar jag ha blandfärs till mina julköttbullar, men denna gången hade jag nötfärs
Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd. 2 ägg 1 dl vispgrädde 2,5 msk skånsk senap 1,5 dl ströbröd* 1 liten gul lök 1 kg blandfärs salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvind och nedförsbacke - somliga har det förspänt
Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. I ett annat recept jag gjorde här om dagen så skulle det vara senapsfrön i, då kom jag på att jag skulle testa göra lite hemmagjord senap
Blanda färsen med salt. Krydda med kryddpeppar och socker. Mixa löken med ströbrödblandningen. Värm färska eller djupfrysta köttbullar i lite matfett kryddat med malda nejlikor så får köttbullarna julsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.