Pressa vitlöken. Medans kycklingen steks koka då pastan. Börja med att tärna kycklingen i munsbitar, lägg kycklingen i den smörade stekpannan, salta och peppra
Är ni sugna på våra favorit vitlöksbröd, stekta i olivolja istället för med smör, så hittar ni det genom att klicka på länken för olivoljestekta vitlöksbröd
Lägg i pastan och låt den koka enligt anvisningar på förpackningen. Det här är en rätt som vi gör lite ibland som vi hittade i en kokbok full medvitlöksrecept
Lägg spenaten i en kastrull tillsammans med olivoljan och vitlökarna. När oljan och spenaten värms frigör vitlöken sin milda smak utan att ta överhanden, eftersom den endast ligger i hel (i halvor) och ger smak
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den medpasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Så nu kommer en radda med goda recept. Efteråt hade jag gjort en italiensk buffé som vi åt. Koka pastan och häll över dressingen, timjan och klipp över de soltorkade tomaterna
Blanda samman den väl avrunna pastanmed köttfärsen och lägg det i en smord eldfast form. Tärna skinkan och lägg ner den i stekpannan tillsammans med färsen och bryn allt jämnt smuligt