Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Lägg i frön, vaniljstång, ingefärs- och citronskivor och sjud i cirka 10 minuter. 6 st päron. 1 st citron
Endive som sked med lök, Löfsta blå, valnötter & päron. Picnicbog- brässerad med kanel och chili. Bland tillbehören puré, svamp, tryffel, rotmos, pepparrotssås, paj med äpple, bacon, potatis, Dijonsenapssky, böncasserole, fänkål, selleriskott, äppelmos, inlagd vitkål, färskost med pepparrot och gräslök
* Kärnfrukter (äpplen, päron) för förvaring skulle vara fullt mogen. Men nu sitter samtliga gäster vid bordet och har just förtärt Huîtres au naturel (naturella ostron som tillsammans med en fjärdedels citron på den här middagen serverades upplagda på tallrikar med servett inunder)
Här är en snabb variant på salsa med tomat, en salsa medinlagdapäron och så en klassisk hummus. Hacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök i lite olja
Medelstor doft av inlagdapäron, vita persikor, citron, vita blommor och någon brödighet. Ganska lätt, mycket frisk, mogen frukt och tydlig päronkaraktär
Extra goda var dem tillsammans med mildas vaniljvisp. I helgen har jag lagt in citroner och lime, gjort äppelmos och i veckan gjorde jag äppelsmör och la in svamp och allt ska ni få ta del av här på bloggen vare sig ni vill eller inte
Pova hallon, björnbär, blåbär, rabarber, äpple, päron, plommon, persika, nektarin, fikon till exempel (jordgubbar blir dock inte så lyckade, de tappar saften i värmen och blir vita, slabbiga och smaklösa)