Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Lägg i frön, vaniljstång, ingefärs- och citronskivor och sjud i cirka 10 minuter. 6 st päron. 1 st citron
Både mamma och min mammas bästa vännina firades i helgen då de båda fyller år med en dags mellanrum. Mamma hade fått supergoda hemmagjorda inlagdapäron från en granne på landet som vi åt till efterrätt
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Skär fyra längsgående djupa snitt med en vass kniv. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagdacitroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Häll över pressad citronsaft. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Därefter är de inlagdacitronerna hållbara i 2 månader. 4 citroner. 4 citroner
Inlagdacitroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronernamed grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
Rör i chili och citron. 11 st citron. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Häll över pressad citronsaft. Servera citronerna som tillbehör till lamm, kyckling eller stekt eller grillad fisk, bufféer och sallader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.