Okidoki dags att börja skörda. Den norrländska sommaren har inte riktigt varit med oss så för min del är det lite skralt med skörd, men man tager vad man haver
Finhacka rödbetorna, smörgåsgurkan och kaprisen. 1 dl inlagda rödbetor, avrunna. ½ dl skivadsmörgåsgurka, avrunnen (i originalet används 1 liten saltgurka). 2 msk inlagd kapris, avrunnen. ca 1 msk spad från de inlagda rödbetorna. 1 dl inlagda rödbetor, avrunna. ½ dl skivadsmörgåsgurka, avrunnen (i originalet används 1 liten saltgurka). 2 msk inlagd kapris, avrunnen. ca 1 msk spad från de inlagda rödbetorna
Ljuvliga smaker från inlagda godsaker. syltlök och smörgåsgurka. 1 (stor) fläskfiléSmör/rapsolja2 kabanosskorvar2 röda snackspaprikor (kallas ibland även snackspaprika)40 syltlökar + 2 msk av lagenSamma mängd inlagdsmörgåsgurka som syltlök + 2 msk av lagen5 dl matlagningsgrädde1/2 tsk sojaMjöl, salt och svartpepparGör så här
När rödbetssalladen hade stått till sig i kylen en stund så lade jag några klickar av den på en bit rågsiktskaka, hade på lite strimlad isbergssallad, tomatskivor och skivade bönbullar (se recept här)