Hur länge kan kött ligga i marinad recept

Kött i annorlunda marinad.

Kött i annorlunda marinad.

Nu ska ni få veta vad vi serverade den goda grönsaksgratängen till, snällt av oss eller hur. Annars finns det en backupp-plan, kanskeinteilla den heller med tanke på var maten kommer från
Mumsiga Lövbiffar på spett

Mumsiga Lövbiffar på spett

Hoppas du förstår hur jag menar. Lövbiffkan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härligmarinad som får dra isigriktigtlängeblirlövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Eftermarinerad oxfilé

Eftermarinerad oxfilé

Eftersom köttet har vilatlänge så behåller det sinsaftighet bra (blöder mindre när du skär upp det) och du får ett jämnt stekresultat
Marinerad tonfisk

Marinerad tonfisk

Hur vet man om man räknas till de vana juicedrickarna. Vi slängde ihop en marinad och lät det hela ligga under dagen tills det var dags att visa stekjärnet för firren, för det är ungefär så länge som tonfisken ska stekas
Örtmarinerat lamm på grillen

Örtmarinerat lamm på grillen

För att inte tala om hurroligt man kan ha med några skivorvitt bröd. Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropausiToscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivorlammkött

Nötytterfilé, Tryffelsky, Jordärtskocksgratäng

Hurlänge du har kötteti ugnen beror på hur du vill ha det tillagat. Jag gjorde marinaden kvällen innanfickköttetmarineras över natten, men det är fullt tillräckligt att marinera en timma om du vill göra det här nu ikväll
Läckra grillspett

Läckra grillspett

Köttetblir mörare om det får liggalängeimarinaden, så låt det gärna marineras över natten. Pärllöken kan bytas ut mot
Tonfisk i sous vide

Tonfisk i sous vide

Enkelt blev det dels just för att vigillartonfisk och inteville konstra till det alldeles för mycket och dels för att verkligen få en upplevelse hur den blev i sous viden
Strömming Karlstein

Strömming Karlstein

Vi sätter oss till bords och jag konstaterar ännu en gång hurmina smaklökar har förändrats med tiden
Grillad pluma med papas con pebre

Grillad pluma med papas con pebre

Jag vet intehur många paket som gått åt. Kanske beror det på min fåfänga, men så länge jag vet om det känns det ganska ok
Mixed grill

Mixed grill

Den baconlindade osten passar hur bra som helst att servera på ett buffébord eller som drinktilltugg också, om man nu är sugen på det
SSS-dag 4 och 5

SSS-dag 4 och 5

Det är konstigthur sugen man kanbli på sådant som man brukar äta men som är no-no just nu - korv och bigarråer

DUBBELT GODIS!

Godingarna nedan smakade fantastisktvarsitt håll och jag kan bara gissahur läckra de vore som en två rätters
Yo Recepie Time

Yo Recepie Time

kanNiinte hjälpa att Ni har ett snabbt minne. Tänk på att marinaden gör mycket tillköttetskonsistens

Matrelaterad historia - blandat

Vad som framgår av instruktionerna som ges kringhur dessa hatletter dekorerades (se ovan) tillkommerytterligare ett exempel på hur man själv kan sätta samman en dylik
Marinad till grillad kyckling

Marinad till grillad kyckling

Jag föredrar de saftigakycklinglårfiléerna, men man kan även ta hela kycklingbröstfiléer eller kycklingklubbor, eller rentav hel kyckling – men läs på hur du grillar en hel kyckling så den inteblir bränd utanpå och rå imitten utan alldeles perfekt saftig och god