Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Gratinerad hummer, 4 pers. Vet ni ännu inte vad ni skall äta i morgon så kör på världens säkraste kort
Kanske kan ett litet förslag på dukning till nyår också vara på sin plats. ) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Lägg upp hummerköttet i portioner. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Han fick med sig 3 st hem varav vi fryste in 2 st för att ha till hummersoppan vi brukar göra på nyår. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond
Vid nyår såg det ut så här. Gratinerad hummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord