Som pricken över i en rödvinssås med en touche av svarta vinbär. Till rödvinssåsen. Rödvinssåsen. Hjortstek – beräkna ca 150 gram per person så en stek på 600-800 gram
RödvinssåsHjortstek. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem till sina familjer
Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
Förra året gjorde jag hjortstek på fars dag, i år blir det någon typ av ekologisk kossa, men här är ett tips på älgtournedos som skulle passa utmärkt att fira far med
Viltkött, hjortstek, entrecôte, rådjur, black n´ white, fläskfilé, etc. Om jag kan tipsa om något riktigt gott så tycker jag att saltbakad entrecôte med rödvinssås är lyxigt och passande till nyår